Drawings

Geïnspireerd op Aubrey Beardsley

Als opdracht van de Kunstgeschiedenislessen op de kunstacademie moeten we dit jaar vier posters en/of advertenties maken. Stuk voor stuk geïnspireerd op een kunstperiode van 1880 tot nu. Voor de eerste poster heb ik ervoor gekozen me te laten inspireren door Art Nouveau en vooral door het werk van Aubrey Beardsley. Naast het gebruik van de stijlkenmerken van de gekozen periode, moesten we ook een uitvinding of evenement uit die periode gebruiken.

Ik heb voor deze periode gekozen omdat het bij mijn stijl past. Vooral de sierlijke en op de natuur geïnspireerde patronen en vormen spreken mij aan. Beardsley is beroemd om zijn zwart-wit werk. De materialen die ik heb gebruikt zijn Sakura Pigma Micron inktpennen op 180 grams tekenpapier. De tekening is gemaakt op A4-formaat.

Geïnspireerd op Aubrey Beardsley Read More »

Schetsen aan de Potmarge

De Potmarge is een van de mooiste plekjes in Leeuwarden. Gisteren heb ik heerlijk gewandeld langs deze eeuwenoude waterweg. Bomen en uitzichten schetsen, terwijl de zon scheen. Ik hou gewoon van de lente! 

Een paar snelle schetsen:

Schetsen aan de Potmarge Read More »

Verluchte letter

illuminated-letter-by-janet-plantingaAls opdracht voor de kunstacademie maakte ik deze ‘verluchte’ letter. In de middeleeuwen werden ze gebruikt om manuscripten te illustreren. Deze verluchte letter heeft enkele Keltische motieven en een ‘fantastisch’ dierenmotief.

Verluchte letter Read More »

Nu al in de kerststemming

Nou, ik kreeg er gewoon zin in, ‘opgesloten’ zittend in een cel in de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden: kerstbomen tekenen. Dus ik heb alle tijd om ze te scannen en af ​​te drukken op kaarten en ze op markten te verkopen. Een sneak preview…

Christmas zentangle tree with zengems by Janet Plantinga

Christmas zentangle tree by Janet Plantinga

Christmas tree zentangle by Janet Plantinga

Nu al in de kerststemming Read More »

Zeer koud tijdens Lammetsymet

Vandaag had ik een kraampje op Lammetsymet in Sint Annaparochie, waar ik geboren ben. Ik bracht mijn schilderijen, tekeningen en beschilderde voorwerpen mee. De dag begon vroeg, want we moesten om 7.30 uur aanwezig zijn om onze stand in te richten. Helaas was het zo koud dat ik de hele dag twee jassen en een sjaal droeg. Als ik handschoenen had meegenomen, had ik ze ook gedragen! Zo koud was het.

Maar dat mocht de pret niet drukken! Ik zag veel bekende gezichten en verkocht aardig wat. Zelfs een van mijn favoriete originele tekeningen van een nachtvlinder. Ik weet zeker dat de mot een geweldig nieuw thuis krijgt. Het is zo leuk als mensen heel enthousiast zijn over iets dat je hebt gemaakt.

20131116 Zentangle challenge 144 by Janet Plantinga 96dpi

In augustus ben ik weer in Sint Annaparochie, op de Rembrandtmarkt. De jaarlijkse kunst- en curiosamarkt rondom de Van Harenskerk. De kerk waar Rembrandt zijn Saskia trouwde.

Samen met mijn moeder achter de kraam
Bron: facebook.com/lammetsymet

Zeer koud tijdens Lammetsymet Read More »

The Diva’s Zentangle challenge #148

This week I played around a bit with different materials for the Zentangle challenge by The Diva of this week. I used tracing paper (double) with the color on the inside and the front of the second page. The result was not what I hoped for unfortunately. But isn’t that the intention of playing around? Finding out what works and what not? And I used my new white gel ink pen by Pentel, and a metallic copper ink pen by Sakura.

Thanks for stopping by and a merry, merry X-mas to you all and see you next year.


Deze week heb ik wat gespeeld met verschillende materialen voor de Zentangle challenge van The Diva van deze week. Ik gebruikte calqueerpapier (dubbel) met de kleur aan de binnenkant en de voorkant van de tweede pagina. Het resultaat was helaas niet wat ik had gehoopt. Maar is dat niet de bedoeling van spelen? Uitzoeken wat werkt en wat niet? En ik gebruikte mijn nieuwe witte gel-inktpen van Pentel en een metallic koperen inktpen van Sakura.

Bedankt voor het lezen en een vrolijk, vrolijk kerstfeest voor jullie allemaal en tot volgend jaar.

20131211 - Diva Challenge 148 by Janet Plantinga

The Diva’s Zentangle challenge #148 Read More »

The Diva’s Zentangle challenge #146

In de zentangle-uitdaging van The Diva van deze week hoeven we slechts twee tangles te gebruiken, Pea-nuckle en Well. Zoals gewoonlijk probeerde ik er mijn eigen draai aan te geven. Hoewel het netter had kunnen zijn en ik een paar kleine foutjes heb gemaakt, ben ik nog steeds blij met het resultaat.

Bedankt voor je bezoekje! Opmerkingen zijn zeer welkom.

.

20131125 Diva challenge 145 by Janet Plantinga 96dpi

The Diva’s Zentangle challenge #146 Read More »