Expositie in de bibliotheek in Vledder

Marijke Zwanenburg, Jikke Julieth Schor en ik vormen het collectief Vuurstenen. Vanaf 22 augustus tot en met 3 januari 2024 exposeren wij onze nieuwste schilderijen in de bibliotheek van Vledder. Het thema ‘Onze kleine wereld’ vullen we elk met onze eigen individuele stijl in.

Please don't go, acryl op mdf, 50 x 70 cm

Schetsopdracht ‘Natuurschatten’

In een drukke wereld waarin tijd kostbaar is, hebben mijn vriendinnen en ik een leuke manier gevonden om meer tijd vrij te maken voor creativiteit en ontspanning: wekelijkse schetsopdrachten. Elke week geeft een van ons een nieuwe opdracht, variërend van eenvoudige onderwerpen tot meer uitdagende thema’s. Soms blijft het bij een snelle schets, andere keren werk ik het verder uit, tot zelfs een tekening of schilderij. Het inspireert ook om nieuwe technieken en stijlen uit te proberen. Het idee van schetsopdrachten begon als een spontane inval, maar het bleek al snel een blijvertje. Dus, de volgende keer dat je je gestrest voelt of behoefte hebt aan een creatieve uitlaatklep, overweeg dan om een schetsboek te pakken en je vrienden uit te nodigen voor een vergelijkbare reis van ontdekking en expressie.

Afgelopen week was de opdracht: Schets iedere dag een natuurschat die je vindt.

Wereld Pinguïn Dag

Elk jaar op 25 april is het Wereld Pinguïn Dag. Een goed moment om mijn digitale vaardigheden op te poetsen. Deze schets van twee Humboldt pinguïns is gemaakt met Procreate op de iPad. De rechter pinguïn helpt de linker die in de rui is.

Schilderij ‘Blossom!’ in galerie Heechsicht

Ik ben altijd een beetje zenuwachtig als ik een nieuw schilderij voor het eerst laat zien, dus het was een beetje spannend gisteren en vandaag bij galerie Heechsicht in Indijk, Nederland. Maar wat kreeg ik leuke reacties. Heel blij en trots op dit zelfportret! Het was geweldig om samen met elf van mijn collega’s mijn werk te laten zien.

Dit schilderij gaat over terugkijken, kijken naar de scheuren in de weg van het leven, die zijn gerepareerd. Of niet. Over de kraai, een heel bijzondere vogel, sterk, intelligent, vrij, die zijn eigen weg gaat, me zegt mijn eigen weg te volgen, te bloeien. Zie kleuren, geniet van de natuur, bloemen, vogels.

Expositie 12 zelfportretten door 12 kunstenaars in galerie Heechsicht

Als je in de buurt bent, kom dan even langs bij de opening van onze expositie in galerie Heechsicht in Indijk, Friesland. Elf van mijn collega’s en ik tonen elk een zelfportret, zowel in schilderijen als 3D-werk. Het is een korte expositie, dus als je wilt zien wat we hebben gemaakt, twijfel niet en kom snel langs!

Expositie in Lichtaard

Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute op zaterdag 28 juli, exposeerde ik in het kerkje van Lichtaard (vlakbij Dokkum). De expositie maakte deel uit van “Kunst in de Kerk” en is gelinkt aan de maandelijkse Noord-Friese Winkeltjesroute. Wat was het een hete dag! Meer dan 30 graden.

Het kerkje op een koelere dag.

Loslaten

Mijn recentste schilderij ‘Loslaten’. 40 x 120 cm, acrylverf op 3D-canvas. Een zeer persoonlijk schilderij.

Geïnspireerd op Aubrey Beardsley

Als opdracht van de Kunstgeschiedenislessen op de kunstacademie moeten we dit jaar vier posters en/of advertenties maken. Stuk voor stuk geïnspireerd op een kunstperiode van 1880 tot nu. Voor de eerste poster heb ik ervoor gekozen me te laten inspireren door Art Nouveau en vooral door het werk van Aubrey Beardsley. Naast het gebruik van de stijlkenmerken van de gekozen periode, moesten we ook een uitvinding of evenement uit die periode gebruiken.

Ik heb voor deze periode gekozen omdat het bij mijn stijl past. Vooral de sierlijke en op de natuur geïnspireerde patronen en vormen spreken mij aan. Beardsley is beroemd om zijn zwart-wit werk. De materialen die ik heb gebruikt zijn Sakura Pigma Micron inktpennen op 180 grams tekenpapier. De tekening is gemaakt op A4-formaat.

Schetsen aan de Potmarge

De Potmarge is een van de mooiste plekjes in Leeuwarden. Gisteren heb ik heerlijk gewandeld langs deze eeuwenoude waterweg. Bomen en uitzichten schetsen, terwijl de zon scheen. Ik hou gewoon van de lente! 

Een paar snelle schetsen: