Op Aubrey Beardsley geïnspireerde affiche

Als opdracht van de kunstacademie voor het vak Kunstgeschiedenis, moeten we dit jaar een viertal affiches en/of advertenties maken, elk geïnspireerd op een kunststroming uit de periode vanaf 1880 tot nu. Ik heb gekozen voor de Art Nouveau en in het bijzonder de werken van Aubrey Beardsley. Naast het gebruiken van de stijlkenmerken van de gekozen periode, moesten we ook een gebeurtenis en/of een uitvinding uit die periode gebruiken in de affiche.

Ik heb gekozen voor deze periode omdat het aansluit bij mijn stijl. De sierlijke en op natuur geïnspireerde patronen en vormen spreken mij bijzonder aan. Beardsley staat vooral bekend om zijn zwart-witte werken. De materialen die ik heb gebruikt zijn Sakura Pigma Micron-inktpennen op 180grams tekenpapier. De tekening is gemaakt op A4-formaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *