Paintings

Loslaten

Mijn recentste schilderij ‘Loslaten’. 40 x 120 cm, acrylverf op 3D-canvas. Een zeer persoonlijk schilderij.

Schilderij verhuisd naar België

Na Australië verhuisde een van mijn schilderijen naar… België! Mevrouw en meneer De Kunst kochten het schilderij toen ik twee weken in De Blokhuispoort verbleef. Mevrouw De Kunst vond het schilderij mooi voor haar studeerkamer op een blauwe muur.

Dit is een van mijn favoriete schilderijen. Het is altijd een beetje verdrietig om afscheid te nemen van een schilderij waar je uren aan hebt gewerkt. Maar goed, dat hoort bij de deal om een ​​kunstenaar te zijn, nietwaar? 😉

Mevrouw en meneer De Kunst nemen het schilderij 'Zon en bloemen' mee
Mevrouw en meneer De Kunst met het schilderij ‘Zon en bloemen’

Een paar dagen geleden kreeg ik een e-mail met een foto van het schilderij aan de muur in haar studeerkamer. Mevrouw De Kunst schreef: “Jouw kunstwerk in het midden van mijn idolen voor het leven”. Hoe mooi en een eer is dat?

Het schilderij hangt tussen idolen voor het leven
Het schilderij, hangend tussen de idolen voor het leven

Schilderij ‘Fryslân’

Klaar! Mijn nieuwste schilderij ‘Fryslân’. Over een paar weken verhuist dit schilderij naar… Australië! Het thema is ‘Fryslân’, herken jij alle Friese elementen? Scroll naar beneden om te zien welke 17 thema’s ik heb geschilderd.

Het kostte me 47 uur om dit schilderij te ontwerpen en te schilderen. Ik ben heel blij met het resultaat!

Painting 'Fryslân', acrylic on canvas, 30 x 40 cm, by Janet Plantinga

Op het schilderij vind je: een Friese koe (hoewel een boer me vertelde dat het een ‘Groninger blaarkop’ is, damn), een Friese vlag, het beeld ‘De stenen man’ in Harlingen, ballonvluchten in Joure, kaatsen en fierljeppen (beide Friese sporten), het zwaard van Grutte Pier, de Waterpoort in Sneek, het vrouwtje van Stavoren, een Fries paard, kievitseieren zoeken, standbeeld van Rembrandt van Rijn en Saskia van Uylenburgh (ze trouwen in Sint Annaparochie) en de Wadden.

Schilderij ‘It’s all about color’

It's all about color by Janet PlantingaIk schilder graag zowel abstracte als figuratieve schilderijen. Dit is mijn nieuwste abstracte acrylverfschilderij op een canvas van 70 x 100 cm.

Schilderij ‘It’s all about flowers’

Vandaag heb ik ‘It’s all about flowers’ afgemaakt. Het is 50 x 150 x 3,8 cm, acrylverf op canvas. De zijkanten zijn zwart. Ik heb ervan genoten deze bloemen te schilderen…

Acrylics on canvas painting of very colorful abstract flowers by Janet Plantinga, titled 'It's all about flowers'.

Schilderij van mijn moeder

Voor haar verjaardag, maakte ik dit schilderij van mijn moeder. Ik gebruikte een foto van haar van toen ze 23 jaar was als basis.

Portret van Hanny Plantinga by Janet Plantinga
Black acrylic paint on canvas, 40 x 40 x 3,8 cm

Kaartspel

Ik maakte dit lang geleden in 1982 op school. Ik vind ‘m nog steeds leuk :-)! Het gaat over vrouwen en het geluksgetal 7.

Kaartspel by Janet Plantinga (1982)
Gouache, Oost-Indische inkt en ecoline op tekenpapier.

Studie

Studie van een schilderij van Henri de Toulouse-Lautrec, gemaakt in 1985.

Vader gaat op stap by Janet Plantinga
Olieverf op board