Artist statement

Na bijna dertig jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, heb ik mijn passie voor het maken van kunst teruggevonden. Met mijn kunst wil ik het liefst mensen raken in hun emotie. Was dat voorheen vooral door vrolijkheid, tegenwoordig krijgen steeds meer andere en heftigere emoties hun plaats in mijn werk, zoals verdriet, afschuw, boosheid, gelatenheid. Zo houd ik mij momenteel bezig met het thema ‘loslaten’. Loslaten van gevoelens uit het verleden en het loslaten van spullen.

Ik werk voornamelijk in het platte vlak (schilderijen, tekeningen en fotografie), maar soms vraagt een thema of onderwerp om meer dimensies. De materialen waar ik graag mee werk zijn acrylverf, inkt(pennen), (kleur)potlood, houtskool en markers. Al sinds mijn jeugd heb ik een fascinatie voor kleur, structuren en patronen en je ziet deze dan ook vaak terug in mijn werk. Mijn onderwerpen variëren van portretten tot landschappen, in diverse stadia van stilering en abstractie.

Ik laat mij inspireren door het toeval, happy accidents, mijn wandelingen, de natuur en de materialen waarmee ik werk. Kunstenaars die mij aanspreken zijn onder andere Gustav Klimt en Henri de Toulouse-Lautrec. Het ontwikkelen van mijn eigen handschrift, stijl, werkproces en online aanwezigheid zijn erg belangrijk voor mij. Vandaar dat ik tegenwoordig aan de kunstacademie studeer.